Over Fornhuys

Tessa

Toen Tessa, de drijvende kracht achter Fornhuys, werd gevraagd om voor een stel vrienden te koken, is bij haar het idee geboren om ook andere mensen thuis te laten proeven van gastronomie. Letterlijk.  Na een lange loopbaan in de horeca, waarbij ze veel ervaring en kennis heeft opgedaan, besloot ze in 2010 Fornhuys op te richten. Haar kleine kindje is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen bedrijf, waar Tessa nog steeds met veel plezier de scepter zwaait.

Tessa, chefkok

Wendy

Wendy is een gastvrouw die haar vak verstaat. Om de avond tot een succes te brengen zorgt zij ervoor dat het u aan niets ontbreekt. Ze is er meester in om u zonder poeha te voorzien van lekkere wijnen en bijzondere gerechten. De glazen zijn weer gevuld voordat u er erg in hebt. Uw stoel onder u aangeschoven vlak voordat u wilt gaan zitten. Of, zoals ze zelf zegt: ‘Van een goede gastvrouw heb je bijna niet door dat ze er is. En toch heb je als gast een paar uur later een ontspannen, gastronomische avond beleefd…’

Wendy, gastvrouw

Jan-Jaap

Uit de vijver van de Librije hebben we Jan-Jaap gevist… Er zijn maar weinig echte vakidioten die hun hand niet omdraaien voor een culinaire uitdaging. Jan-Jaap is er één van. De ene dag creëert hij een schitterde bruidstaart, de andere dag staat hij met een mes in zijn hand een ree uit te benen. En altijd met die overbekende glimlach op zijn gezicht!

Jan-Jaap, chefkok

Eltekeh

Als er Italiaans gekookt moet worden, dan verschijnt Eltekeh ten tonele! Ze begon onder toeziend oog van Hetty en Pietro D’Andrea, in de keuken van restaurant Da Pietro in Elburg, een begrip in de omgeving. Met Hetty en Pietro vertrok Eltekeh een tijd naar Italië om zich volledig onder te dompelen in de Italiaanse keuken. En dat proeven we! Ze gaat nog vaak naar Italië om haar kennis bij te spijkeren (èn om heerlijke Barolo’s mee terug te nemen)…

Eltekeh, chef Italiaans